Werkwijze

Als je meer informatie wilt over een kookworkshop, over een kookles, of als je een kookfeestje wilt boeken voor je kind(eren), vind je hier meer informatie over de werkwijze van Gewoon Lekker Koken.

Als je contact met mij opgenomen hebt via een mailtje of telefonisch laat ik zo gauw mogelijk iets van me horen om je wensen en ideeën te bespreken. Bij een kookworkshop of kookles bij jou thuis of op jullie locatie ontvang je na boeking van mij een zogeheten keuzemenulijst. Op deze keuzemenulijst staan diverse gerechtjes waaruit je kunt kiezen voor het desbetreffende thema van die kookworkshop, kookles of voor je kookfeestje. Je weet namelijk zelf het beste wat je lekker vindt.

Hoeveel gerechtjes je kunt kiezen voor een kookworkshop kan ik pas zeggen als ik het aantal deelnemers weet. Ik ga aan de hand van jouw of jullie keuze de recepten uitwerken en ik ga een planning maken. Aan de hand van mijn planning bekijk ik of de gekozen gerechtjes haalbaar zijn binnen de tijd en schrap ik iets of vul ik iets aan, indien nodig. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met jou en houden we rekening met dieetwensen en/of allergieën.

Voor een kookworkshop of kookfeestje bij je thuis of op jullie locatie (buurthuis, sportkantine, vakantiehuisje, school) is alles wat we nodig hebben een tafel waar iedereen aan kan werken en een gewone keuken met standaard uitrusting zoals borden, pannen en bestek, een fornuis, oven, koelkast en soms een vriezer met voldoende ruimte om gerechten in te koelen. Mocht je geen fornuis hebben (zoals vaak in een school of in een kantine), dan kan ik altijd wat draagbare kookplaatjes meenemen.

Een kookworkshop en een kookles duren gemiddeld 2,5 à 3 uur waarbij het eten van al dat lekkers niet is meegerekend. Dit geldt ook voor kinderfeestjes. Na de workshop staat er een tafel vol met heerlijkheden klaar en kan er gegeten worden. Aan de hand van het tijdstip dat je wilt gaan eten kun je dus het startmoment van de kookworkshop bepalen. Bij een kinderfeestje kunnen we natuurlijk een cadeautjes-uitpak-pauze inlassen als je wilt.

Bij de kookworkshops met individuele inschrijving, bij mij thuis in Wijckel, ontvang je geen keuzemenulijst en kies ik wat we gaan maken, dat is dus elke keer een verrassing. Kijk in de agenda wat het thema is voor die datum. Dit geldt ook voor de kinderkookclub.

Heb je nog vragen of wil je weten wat dit leuks allemaal kost? Stuur dan een mailtje voor meer informatie over een gezellige kookworkshop van Gewoon Lekker Koken.