Over mij

 


Hai hai, mijn naam is Gisèle en zoals je vast al verwacht, ik ben een kookliefhebber!

 
Koken vond ik altijd al leuk. In mijn studententijd kookte ik ook altijd, vaak voor mijn huisgenoten. Zij deden de boodschappen, ik kookte. Tijdens een feestje kon ik me helemaal uitleven. Dàgen voorpret van wat er dan gegeten moest worden. En als het zover was, stond de tafel vol met lekkers. Of het nu iets was als familie of vrienden kwamen lunchen, bleven voor het avondeten en natuurlijk van alles voor bij de borrel, ik genoot volop! Als ik vrienden tegenkwam in de stad, was het al “Wat eet je vanavond?” En daarna: “Heb je genoeg?” En natuurlijk was er altijd genoeg. Huize de zoete inval, haha.

 
Omdat bezig zijn met eten vrij centraal stond in mijn leven en ik graag klaarsta voor mensen, zeiden vrienden op een gegeven moment: “Daar moet je iets mee doen, kun je (mij) geen workshop of les gaan geven?” En zo is het begonnen, nu alweer een paar jaar geleden.

 
Ik ben geboren in Friesland, heb jaren in ‘het Westen’ gewoond en daarna 10 jaar in het Friese dorpje Langweer, waar ik “Gewoon Lekker Koken” ben begonnen. Per 1 februari 2020 zijn we verhuisd naar een prachtige woonboerderij in Wijckel, waar ik een heerlijke ruime keuken heb en ook workshops aan huis kan geven. (En waar we na de verbouwing ook een Bed & Breakfast gaan openen. Als de site www.gaasterlandhoeve.nl online is kun je daar alle informatie vinden.) Ik ben getrouwd met mijn grote liefde en samen hebben we een dochter van 17, een zoon van 16 en een hond. Letterlijk het huisje, boompje, beestje. Hele andere drukte en andere dingen waar ik volop van geniet en graag lekker voor kook.

 
Ik laat je tijdens een workshop of les graag zien dat koken helemaal niet lastig hoeft te zijn. Met een handvol verse ingrediënten en een goed gevulde voorraadkast zet je al snel een lekkere maaltijd op tafel. Geen toeters en bellen, geen liflafjes, ik houd van GEWOON lekker koken, gewoon LEKKER koken èn van gewoon lekker KOKEN. ?

 

Hartelijke groet, Gisèle

 

GEWOON lekker koken        gewoon LEKKER koken       gewoon lekker KOKEN